Ervaringen

 

 

E. Willems, moeder van Sjoerd

‘Sjoerd is van 2007 tot 2013 bij Diana op (paardrij)les geweest, vanaf zijn zevende. Een lief gevoelig joch met hart voor dieren, maar ook een mannetje dat niet in het dozijn van het systeem paste. We vermoedden autisme, dyslexie wisten we wel zeker, en zijn motoriek, zowel de grove als de fijne, was slecht ontwikkeld. Later werden onze vermoedens bevestigd door GZ-psychologen: ernstige dyslexie, gekoppeld aan het syndroom van Asperger, bovengemiddelde intelligentie. Op school werd hij gepest. Je kon merken dat hij niet weerbaar was, en geen evenwicht en weinig zelfvertrouwen had. Vanaf het moment dat Diana met hem aan de slag ging, zag je hem vooruitgaan: ze heeft een heel persoonlijke aanpak, staat met kalmte, vriendelijkheid en betrouwbaarheid klaar, en wist hem stapje voor stapje zover te krijgen dat hij zijn grenzen opzocht, zijn gevoel voor evenwicht en zijn motoriek ontwikkelde, en met mededogen en begrip leerde kijken naar het dier waarmee hij een partnerschap vormde, iets wat hij steeds meer wist te vertalen naar de omgang met mensen. Zijn motoriek verbeterde samen met zijn vermogen om (sociale) situaties in te schatten. Hij bloeide helemaal op. Hij is nu vijftien en heeft nog elke dag baat bij wat Diana en de paarden hem hebben geleerd. Ik zou Diana’s begeleiding aanraden voor iedereen die openstaat voor dieren en die zich om welke reden dan ook niet opgewassen voelt tegen de omgang met mensen, sociale situaties of de eisen van de maatschappij.’

B. de Goey 

Diana geeft me het gevoel dat ik er gewoon mag zijn met alles wat ik ben en wat me bezighoudt, dat het vanzelfsprekend is. Het werken met de paarden is fijn. Ze zijn erg lief. Je krijgt precies terug wat je erin stopt en daardoor zie je wat je zelf doet.

R. Broeders

Bij Diana vind ik rust. Er wordt geen druk op me gelegd; ze laat me alles op eigen tempo ervaren. Diana geeft ook heel persoonlijke aandacht. Ik kan alles met haar bespreken, omdat er altijd ruimte voor is en omdat ze nooit (ver)oordeelt.